DOOers antaa nuorelle paremmat valmiudet työelämään

Onko sinulla taitoja, joita voisit jakaa muille? Mitä haluaisit itse oppia?

Vuosisadan rakentajien DOOers-tiimi auttaa nuoria tunnistamaan taitonsa ja vahvuutensa sekä jakamaan niitä muille. Tiimi kehittää vertaisoppimiseen perustuvaa metodia ja palvelua nimeltä DOO eli Duunia omalla osaamisella.

Nuoret pääsevät tutustumaan DOO:hon yläkoulussa kurssilla, jolla harjoitellaan omien taitojen tunnistamista ja jakamista eteenpäin. DOO vahvistaa nuorten välistä vuorovaikutusta ja yhdessä oppimista.

”Nuoret sparraavat toisiaan jo nyt kasvotusten, videoin ja somessa. DOO:ssa voi rekisteröidä kavereiden kesken tapahtuvan sparrailun niin, että nuorelle jää siitä hyödyllinen muistijälki”, DOOers-tiimin jäsenet kertovat.

DOO-palvelu toimii sovelluksessa, jossa nuoret kertovat, mitä taitojaan he voivat opettaa. Samalla he voivat hakea apua kaipaamiinsa asiohin muilta palvelua käyttäviltä nuorilta eli DOOtoreilta. Käyttäjät kerryttävät itselleen DOO-todistusta, josta on hyötyä ensimmäisiä töitä hakiessa.

Työelämän ja palveluiden kehittäminen on osa DOOers-tiimin jäsenten työtä. Lisäksi he ovat äitejä. Ajatus DOO:sta syntyi, kun osa tiimiläisten jälkikasvusta alkoi pohtia ensimmäisen työpaikan saamista.

”Työelämään pääseminen helpottuu, kun osaa kertoa osaamisestaan. DOO-todistuksen kaltaiset konkreettiset todisteet aktiivisuudesta ovat tärkeitä”, kertoo tiimin jäsen Katja Lähde.

Yhteys:

Katja Lähde
0504618644 / info@doosuomi.fi

Tiimi:

Laura Grönqvist, kirjoittaja ja copywriter
Katja Lähde, konseptisuunnittelija
Viivi Lähde, työvalmentaja
Viivi Pentikäinen, valmentaja ja kouluttaja
Heli Ranta, visuaalinen konseptisuunnittelija