Vuosisadan rakentajien blogi

Jännitys tiivistyy: Vuosisadan rakentajat -kilpailun voittaja selviää 1.10.!

Kirjoittajalta Kira Keini | 19.9.2017

(På svenska nedan) Tule Narinkkatorille sunnuntaina 1. lokakuuta kuulemaan, mikä kilpailun 15 finalistitiimistä on kehittänyt säätiöiden ja tuomariston mielestä parhaan ratkaisun nuorten hyväksi. Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun 15 tiimiä on puolen vuoden ajan työstänyt ratkaisujaan nuorten paremman tulevaisuuden hyväksi. Kilpailu huipentui syyskuun alussa Tavastia-klubille, jossa tiimit pitchasivat ratkaisuideansa viimeistä kertaa. Tuomaristo ja kilpailussa mukana olevat yli … Jatka artikkeliin Jännitys tiivistyy: Vuosisadan rakentajat -kilpailun voittaja selviää 1.10.!

Lue lisää

Puolen vuoden työ huipentui: Ratkaisujen ilta sinetöi finalistien matkan

Kirjoittajalta Kira Keini | 7.9.2017

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailu huipentui 6.9. Tavastialla, kun finalistit pitchasivat ratkaisuideansa tuomaristolle ja yleisölle viimeistä kertaa. Kilpailun voittaja kruunataan 1. lokakuuta. Kuvat: Samu Hintsa Legendaarinen Tavastia-klubi täyttyi keskiviikkoiltana sadoista nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneista ihmisistä, kun Vuosisadan rakentajat -haastekilpailu juhlisti finaaliaan. Kilpailun 15 finalistitiimiä pitchasivat puolen vuoden aikana kehittyneet ratkaisuideansa tuomaristolle, säätiöille ja suurelle yleisölle. ”Hyvää iltaa Tavastia!” … Jatka artikkeliin Puolen vuoden työ huipentui: Ratkaisujen ilta sinetöi finalistien matkan

Lue lisää

KUTSU: Tervetuloa Vuosisadan rakentajien finaaliin!

Kirjoittajalta Kira Keini | 25.8.2017

(På svenska nedan) 15 ratkaisua, joiden avulla rakennetaan nuorille parempi vuosisata Tule Tavastian sähköistyvään iltaan katsomaan, miltä näyttää nuorten loistava tulevaisuus! Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun 15 finalistitiimiä ovat puolen vuoden ajan työstäneet ainutlaatuisia ratkaisuja, jotka parantavat nuorten hyvinvointia. Keskiviikkona 6.9. on aika esitellä tulokset tuomaristolle ja maailmalle. Tule mukaan finaaliin katsomaan, mikä ratkaisuista on sinun suosikkisi! … Jatka artikkeliin KUTSU: Tervetuloa Vuosisadan rakentajien finaaliin!

Lue lisää

Someturva rohkaisi Sipoonlahden koululaisia kertomaan nettikiusaamisesta: “Somessakin voi rikkoa lakia”

Kirjoittajalta Silja Annila | 22.8.2017

Yhdeksäsluokkalaiset keskustelivat vilkkaasti sosiaalisen median sudenkuopista ja rajoista. Onko alastonkuvan jakaminen laitonta? Entä sen ottaminen? Entä jos kuvattava on antanut luvan kuvan ottamiseen, mutta kuva leviää somessa vääriin käsiin? Edellä mainittuja kysymyksiä pohdittiin Sipoonlahden koululla Someturvan luennolla, eivätkä vastaukset olleet yksiselitteisiä. Vuosisadan rakentajien finalisteihin lukeutuva Someturva laittoi sipoolaiset yhdeksäsluokkalaiset punnitsemaan erilaisia sosiaalisessa mediassa sattuneita tapauksia, … Jatka artikkeliin Someturva rohkaisi Sipoonlahden koululaisia kertomaan nettikiusaamisesta: “Somessakin voi rikkoa lakia”

Lue lisää

Smartup Factoryn työpajassa nuoret testasivat innovaatioitaan kauppakeskuksessa – “Tehtävä ei ollut vaikea, vaikka aluksi jännitti”

Kirjoittajalta Silja Annila | 14.8.2017

Päivän aikana syntyi uusia ajatuksia oppimiseen ja kulttuurien kohtaamiseen. Uusia harjoittelutapoja karateen, eri kansalaisuuksien kulttuuripäivä, oheistoimintaa kirjastoihin. Siinä esimerkkejä innovaatioista, joita maahanmuuttajataustaiset nuoret loivat Smartup Factoryn työpajassa. Vuosisadan rakentajien finalisteihin lukeutuva Smartup Factory testasi kuuden nuoren kanssa, miten ajatushautomon menetelmät toimivat käytännössä. Smartup Factoryn malli tulee Ugandasta, jossa Plan International Suomi on kehittänyt ajatushautomon. Sittemmin … Jatka artikkeliin Smartup Factoryn työpajassa nuoret testasivat innovaatioitaan kauppakeskuksessa – “Tehtävä ei ollut vaikea, vaikka aluksi jännitti”

Lue lisää

RT Litin luovan kirjoittamisen työpaja inspiroi rodullistettuja naisia ja tyttöjä – “Kirjoittamalla saan viestini eteenpäin”

Kirjoittajalta Silja Annila | 10.8.2017

  Kirjoittaminen on oiva itseilmaisun keino, mutta myös avain monenlaisiin ammatteihin. RT Litin järjestämässä työpajassa rodullistetut nuoret naiset ja tytöt kuulivat, millaista on työskentely kirjallisuus- ja kustannusalalla. “Joka päivä, kun lähden kotoa ulos musliminaisena, kohtaan monenlaisia asioita. Se ei ole ikinä yksinkertaista, ja siitä haluaisin kirjoittaa”, sanoi 20-vuotias Hafsa Guled. Guled oli mukana Vuosisadan rakentajat … Jatka artikkeliin RT Litin luovan kirjoittamisen työpaja inspiroi rodullistettuja naisia ja tyttöjä – “Kirjoittamalla saan viestini eteenpäin”

Lue lisää

Vuosisadan rakentajien upeat ratkaisut kokeiluvaiheessa – nämä tiimit saivat kiihdytysrahaa

Kirjoittajalta Liisa Suvikumpu | 31.5.2017

Säätiöt ja rahastot halusivat antaa 100-vuotiaan Suomen seuraavan vuosisadan nuorille paremman tulevaisuuden perustamalla Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun. Kilpailun tarkoitus on löytää nuorten elämästä todellisia ongelmia ja kehittää niihin ratkaisuja, jotka tekisivät uudella, vaikuttavalla, monistettavalla, yhteistyötä edellyttävällä ja mahdollisimman toteuttamiskelpoisella tavalla Suomesta paremman – ja ehkä pala palalta muuttaisivat muutakin maailmaa. Yleishyödylliset säätiöt tukevat tutkimusta, taidetta ja … Jatka artikkeliin Vuosisadan rakentajien upeat ratkaisut kokeiluvaiheessa – nämä tiimit saivat kiihdytysrahaa

Lue lisää

Tarja Halonen: ”Rakenna vaikka hitaasti, kunhan rakennat.”

Kirjoittajalta Kira Keini | 20.3.2017

Bootcamp-leirin toisena päivänä tiimit pääsivät keskustelemaan ideoistaan ja nuorten hyvinvoinnista presidentti Tarja Halosen kanssa. Kuvat: Annamari Tolonen Vuosisadan rakentajien bootcamp-leiri huipentui perjantaina presidentti Tarja Halosen vierailuun. Presidentti saapui leirille seuraamaan tiimien pitch-esityksiä, antamaan niistä palautetta sekä inspiroimaan kovan työn tehneitä finalisteja. “Pitää olla yhdistelmä rohkeutta ajatella uusiksi, keksiä itse ja esittää hullujakin ideoita, mutta lisäksi … Jatka artikkeliin Tarja Halonen: ”Rakenna vaikka hitaasti, kunhan rakennat.”

Lue lisää

Bootcamp antoi tiimeille vauhdikkaan startin

Kirjoittajalta Kira Keini | 17.3.2017

Vuosisadan rakentajat -kilpailun bootcamp-leirillä finalistitiimit kehittävät kahden päivän aikana ratkaisujaan intensiivisesti eteenpäin. Kuvat: Annamari Tolonen Talvi näytti väistyneen kertaheitolla, kun Vuosisadan rakentajien finalistit saapuivat Sannäsin kartanolle aurinkoiseen Porvooseen. Tiimit aloittivat ratkaisujen kehittämisen kaksipäiväisellä bootcamp-leirillä. “Teidän hankkeissanne on sellaista intohimoa, joka teki vaikutuksen kilpailun tuomaristoon. Pitäkää siitä kiinni!” kannusti Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan puheenjohtaja Liisa Suvikumpu … Jatka artikkeliin Bootcamp antoi tiimeille vauhdikkaan startin

Lue lisää

Vuosisadan rakentajien finalistit valittu!

Kirjoittajalta Liisa Mayow | 2.3.2017

Nyt se kauan odotettu päivä on koittanut: Vuosisadan rakentajien 15 finalistitiimiä astuvat esiin! Kaikki finalistit ovat käyneet läpi tiukan seulan. Hakemuksia saapui yhteensä 326 kappaletta. Kilpailun taustalla olevat säätiöt arvioivat ja pisteyttivät ideoita, ja lopullisen valinnan teki mahtava tuomaristomme. ”Johtuen äärimmäisen hyvistä hakemuksista ja raadista työ oli mahtavaa. Vasta loppuvaihe oli hikistä,” kiitteli tuomariston jäsen, … Jatka artikkeliin Vuosisadan rakentajien finalistit valittu!

Lue lisää