Vuosisadan rakentajien blogi

Smartup Factoryn työpajassa nuoret testasivat innovaatioitaan kauppakeskuksessa – “Tehtävä ei ollut vaikea, vaikka aluksi jännitti”

Kirjoittajalta Silja Annila | 14.8.2017

Päivän aikana syntyi uusia ajatuksia oppimiseen ja kulttuurien kohtaamiseen. Uusia harjoittelutapoja karateen, eri kansalaisuuksien kulttuuripäivä, oheistoimintaa kirjastoihin. Siinä esimerkkejä innovaatioista, joita maahanmuuttajataustaiset nuoret loivat Smartup Factoryn työpajassa. Vuosisadan rakentajien finalisteihin lukeutuva Smartup Factory testasi kuuden nuoren kanssa, miten ajatushautomon menetelmät toimivat käytännössä. Smartup Factoryn malli tulee Ugandasta, jossa Plan International Suomi on kehittänyt ajatushautomon. Sittemmin … Jatka artikkeliin Smartup Factoryn työpajassa nuoret testasivat innovaatioitaan kauppakeskuksessa – “Tehtävä ei ollut vaikea, vaikka aluksi jännitti”

Lue lisää

RT Litin luovan kirjoittamisen työpaja inspiroi rodullistettuja naisia ja tyttöjä – “Kirjoittamalla saan viestini eteenpäin”

Kirjoittajalta Silja Annila | 10.8.2017

  Kirjoittaminen on oiva itseilmaisun keino, mutta myös avain monenlaisiin ammatteihin. RT Litin järjestämässä työpajassa rodullistetut nuoret naiset ja tytöt kuulivat, millaista on työskentely kirjallisuus- ja kustannusalalla. “Joka päivä, kun lähden kotoa ulos musliminaisena, kohtaan monenlaisia asioita. Se ei ole ikinä yksinkertaista, ja siitä haluaisin kirjoittaa”, sanoi 20-vuotias Hafsa Guled. Guled oli mukana Vuosisadan rakentajat … Jatka artikkeliin RT Litin luovan kirjoittamisen työpaja inspiroi rodullistettuja naisia ja tyttöjä – “Kirjoittamalla saan viestini eteenpäin”

Lue lisää

Vuosisadan rakentajien upeat ratkaisut kokeiluvaiheessa – nämä tiimit saivat kiihdytysrahaa

Kirjoittajalta Liisa Suvikumpu | 31.5.2017

Säätiöt ja rahastot halusivat antaa 100-vuotiaan Suomen seuraavan vuosisadan nuorille paremman tulevaisuuden perustamalla Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun. Kilpailun tarkoitus on löytää nuorten elämästä todellisia ongelmia ja kehittää niihin ratkaisuja, jotka tekisivät uudella, vaikuttavalla, monistettavalla, yhteistyötä edellyttävällä ja mahdollisimman toteuttamiskelpoisella tavalla Suomesta paremman – ja ehkä pala palalta muuttaisivat muutakin maailmaa. Yleishyödylliset säätiöt tukevat tutkimusta, taidetta ja … Jatka artikkeliin Vuosisadan rakentajien upeat ratkaisut kokeiluvaiheessa – nämä tiimit saivat kiihdytysrahaa

Lue lisää

Tarja Halonen: ”Rakenna vaikka hitaasti, kunhan rakennat.”

Kirjoittajalta Kira Keini | 20.3.2017

Bootcamp-leirin toisena päivänä tiimit pääsivät keskustelemaan ideoistaan ja nuorten hyvinvoinnista presidentti Tarja Halosen kanssa. Kuvat: Annamari Tolonen Vuosisadan rakentajien bootcamp-leiri huipentui perjantaina presidentti Tarja Halosen vierailuun. Presidentti saapui leirille seuraamaan tiimien pitch-esityksiä, antamaan niistä palautetta sekä inspiroimaan kovan työn tehneitä finalisteja. “Pitää olla yhdistelmä rohkeutta ajatella uusiksi, keksiä itse ja esittää hullujakin ideoita, mutta lisäksi … Jatka artikkeliin Tarja Halonen: ”Rakenna vaikka hitaasti, kunhan rakennat.”

Lue lisää

Bootcamp antoi tiimeille vauhdikkaan startin

Kirjoittajalta Kira Keini | 17.3.2017

Vuosisadan rakentajat -kilpailun bootcamp-leirillä finalistitiimit kehittävät kahden päivän aikana ratkaisujaan intensiivisesti eteenpäin. Kuvat: Annamari Tolonen Talvi näytti väistyneen kertaheitolla, kun Vuosisadan rakentajien finalistit saapuivat Sannäsin kartanolle aurinkoiseen Porvooseen. Tiimit aloittivat ratkaisujen kehittämisen kaksipäiväisellä bootcamp-leirillä. “Teidän hankkeissanne on sellaista intohimoa, joka teki vaikutuksen kilpailun tuomaristoon. Pitäkää siitä kiinni!” kannusti Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan puheenjohtaja Liisa Suvikumpu … Jatka artikkeliin Bootcamp antoi tiimeille vauhdikkaan startin

Lue lisää

Vuosisadan rakentajien finalistit valittu!

Kirjoittajalta Liisa Mayow | 2.3.2017

Nyt se kauan odotettu päivä on koittanut: Vuosisadan rakentajien 15 finalistitiimiä astuvat esiin! Kaikki finalistit ovat käyneet läpi tiukan seulan. Hakemuksia saapui yhteensä 326 kappaletta. Kilpailun taustalla olevat säätiöt arvioivat ja pisteyttivät ideoita, ja lopullisen valinnan teki mahtava tuomaristomme. ”Johtuen äärimmäisen hyvistä hakemuksista ja raadista työ oli mahtavaa. Vasta loppuvaihe oli hikistä,” kiitteli tuomariston jäsen, … Jatka artikkeliin Vuosisadan rakentajien finalistit valittu!

Lue lisää

Viikko aikaa hakea haastekilpailuun – Näillä vinkeillä onnistut!

Kirjoittajalta Liisa Suvikumpu | 25.1.2017

Oletko tunnistanut nuorten elämästä ongelman ja sinulla on upea idea, jolla sen ratkaiset? Hyvä! Sitten jäljellä on vain kaksi asiaa: tiimin muodostaminen ja hakemuksen täyttäminen. Viikossa ehtii paljon, kun ryhtyy heti toimeen. Tiimi Jotta ratkaisut olisivat mahdollisimman toimivia, tiimeissä tulee olla vähintään kolme organisatorista tahoa tai henkilöä. Jos porukkaa ei löydy omasta takaa, liity oitis … Jatka artikkeliin Viikko aikaa hakea haastekilpailuun – Näillä vinkeillä onnistut!

Lue lisää

Lukeminen muuttaa monen nuoren elämän

Kirjoittajalta Maria Ohisalo | 21.12.2016

Miltä nuorten hyvinvointi näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Vuosisadan Rakentajat -haastekilpailun blogi julkaisee vieraskynäkirjoituksia nuorten hyvinvoinnin rakentajilta ja asiantuntijoilta, jotka katsovat aihetta kukin omasta näkökulmastaan. Nyt ajatuksistaan kertoo Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo. Eräs huolestuttavimmista uutisista viime aikoina on ollut tieto siitä, että peruskoulunsa päättävistä nuorista osan luku- ja kirjoitustaito ovat huonolla tolalla. Kuten ylipäätään eriarvoistumiskehityksessä Suomessa, myös … Jatka artikkeliin Lukeminen muuttaa monen nuoren elämän

Lue lisää

Elämän rakentajan pikaopas

Kirjoittajalta Ville Turkka | 13.12.2016

Miltä nuorten hyvinvointi näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Vuosisadan Rakentajat -haastekilpailun blogi julkaisee vieraskynäkirjoituksia nuorten hyvinvoinnin rakentajilta ja asiantuntijoilta, jotka katsovat aihetta kukin omasta näkökulmastaan. Sarjan aloittaa Icehearts-urheiluseuran toiminnanjohtaja Ville Turkka. Nuorten pahoinvointi on herättänyt keskustelua yhteiskunnassamme pitkään. Eikä se oikeastaan puhumalla tule koskaan loppumaan. Tarvitsemme tekoja. Nuorten pahoinvointi, lasten pahoinvointi, aikuisten pahoinvointi, vanhusten pahoinvointi ja … Jatka artikkeliin Elämän rakentajan pikaopas

Lue lisää

Houkuttaako osallistuminen, mutta hakemuksen kirjoittaminen hirvittää? Tule ensi viikon hakuklinikalle!

Kirjoittajalta Julia Jousilahti | 14.11.2016

Vuosisadan rakentajat on suomalaisten säätiöiden haastekilpailu, jossa etsitään ratkaisuja nuorten paremman tulevaisuuden puolesta. Parhaan ratkaisun kehittänyt tiimi saa säätiöiltä merkittävän rahoituksen ratkaisunsa toteuttamiseksi. Haku kilpailuun on nyt auki! Mutta mihin kilpailussa etsitään ratkaisuja, miten kilpailu etenee, mitä kaikkea siitä voikaan saada, minkälaiset ratkaisut voivat voittaa, mitä tiimeiltä toivotaan? Tule hakuklinikalle, niin kuulet lisää kilpailusta ja … Jatka artikkeliin Houkuttaako osallistuminen, mutta hakemuksen kirjoittaminen hirvittää? Tule ensi viikon hakuklinikalle!

Lue lisää