Puolen vuoden työ huipentui: Ratkaisujen ilta sinetöi finalistien matkan

Kira Keini

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun finalistitiimit pitchasivat ratkaisunsa suurelle yleisölle Tavastialla 6.9.

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailu huipentui 6.9. Tavastialla, kun finalistit pitchasivat ratkaisuideansa tuomaristolle ja yleisölle viimeistä kertaa. Kilpailun voittaja kruunataan 1. lokakuuta.

Kuvat: Samu Hintsa

Legendaarinen Tavastia-klubi täyttyi keskiviikkoiltana sadoista nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneista ihmisistä, kun Vuosisadan rakentajat -haastekilpailu juhlisti finaaliaan. Kilpailun 15 finalistitiimiä pitchasivat puolen vuoden aikana kehittyneet ratkaisuideansa tuomaristolle, säätiöille ja suurelle yleisölle.


Pääministeri kutsui kilpailun voittajat Kesärantaan

Vuosisadan rakentajat -kilpailun suuri fani, pääministeri Juha Sipilä saapui finaaliin antamaan tukensa kovan työn tehneille tiimeille.

“Te olette tarttuneet rohkeasti yhteen Suomen tulevaisuuden tärkeimmistä kysymyksistä”, hän sanoi.

“Suomessa on mahtava nuoriso, jossa on paljon potentiaalia. Samaan aikaan on huoli, että kaikki eivät pysy mukana kehityksessä. Siksi tämä kisa on tärkeä.”

Pääministeri Sipilä kiitti kilpailun tiimejä ja säätiöitä. “Kaikki osallistujat ja mukana olevat säätiöt ovat parhaalla mahdollisella tavalla toteuttamassa itsenäisyytemme juhlavuoden henkeä.”

Sipilä kiitti kilpailun säätiöitä kokeilukulttuurin edistämisestä Suomessa.

“Säätiöiden rooli suomalaisessa yhteiskunnassa on korvaamaton, sillä ne luovat jatkuvasti mahdollisuuksia uusille kokeiluille ja ratkaisuille. Moni arvokas innovaatio olisi jäänyt toteutumatta ilman säätiöiden apua”, Sipilä sanoi.

Haastekilpailun voittajille pääministeri esitti kutsun.

“Voittajat tulevat Kesärantaan esittelemään suunnitelmansa tarkemmin. Keskustellaan sitten lisää.”


Nuorisoraati valitsi oman suosikkinsa: ”Toivottavasti tästä kuullaan vielä!”

Pitchejä seurasi pääministerin, tuomariston ja säätiöiden edustajien lisäksi myös kuudesta nuoresta koostunut nuorisoraati, joka valitsi illan lopuksi oman suosikkinsa finalistien joukosta.

Raadin valinta oli turvapaikanhakijoita koodauksen avulla kotouttava Integrify.

“Integrifylla on monipuolinen vastaus moniin ongelmiin: maahanmuuttajien työttömyyteen ja digitalisaation luomiin uusiin työpaikkoihin, jotka vaativat täyttäjiä. Tässä on valmiiksi hyvää rakennetta ja idea on jo toiminut. Toivottavasti tästä kuullaan vielä ja paljon!” kehui nuorisoraadin jäsen Toivo Hursti Integrifyn ratkaisua.

Integrify-tiimin ratkaisuidea oli nuorisoraadin suosikki. Kuvassa tiimin jäsen Daniel Rahman pitchaamassa.

Syyskuun aikana kilpailun 43 säätiötä tekevät tuomariston kanssa lopullisen valinnan Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun voittajasta. Koko kilpailun voittaja(t) julkistetaan Säätiöpäivänä 1. lokakuuta Narinkkatorilla.