Integrify kotouttaa koodauksen avulla

Suomeen on tullut viime vuosina kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita, jotka joutuvat odottamaan turvapaikkapäätöstä jopa vuosia. Pakolaisaseman saamisen jälkeen seuraava haaste on kotoutuminen. Työllistyminen kestää keskimäärin viisi vuotta, ja harvan työ vastaa heidän koulutustasoaan.

Kun vastaanottokeskuksessa työskentelevä Daniel Rahman huomasi tämän lisäksi sen, että ohjelmoijista on Suomessa huutava pula, hän keksi ratkaisun: turvapaikanhakijoita voisi kouluttaa ohjelmoimaan.

”Ajattelin, että tässä on mahdollisuus luoda eräänlainen pikakaista integroitumiseen”, Rahman kertoo.

Integrify järjestää kolmesta kuukaudesta vuoteen kestäviä intensiiviohjelmointikoulutuksia. Mukaan voi hakea ympäri vuoden, eikä aiempaa ohjelmointikokemusta vaadita. Koulutuksen päätyttyä osallistujilla pitäisi olla mahdollisuudet työllistyä IT-alalle, ja kokeiluvaiheessa tavoitteeseen on päästy: koulutuksen ensimmäiset opiskelijat ovat kaikki työllistyneet.

Integrifyn ohjelmassa osallistujat oppivat muitakin työelämätaitoja ja luovat kontakteja työvoimaa kaipaaviin yrityksiin. Opetus toimii niin kuin työpaikka ja noudattaa esimerkiksi tavallisia toimistotunteja. Näin opiskelijat oppivat myös suomalaisen työkulttuurin tavat ja luovat itselleen sosiaalisia verkostoja.

Yhteys:

Daniel@integrify.fi / 0505650448

Tiimi:

Daniel Rahman, Integrifyn perustaja ja toimitusjohtaja
Niklas Lahti, Integrifyn perustaja ja verkkopalveluyritys Nord Softwaren toimitusjohtaja
Lasse Diercks, Integrifyn perustaja ja Biddlin toimitusjohtaja
Eyas Taha, projektikoordinaattori
Peter Vesterbacka, opetuspeliyhtiö Lightnerin brändijohtaja
Anna-Liisa Kosti-Auer, Sos-lapsikylän lastensuojelupäällikkö
Riina Vänttinen, Integrifyn ja Nord Softwaren viestintäjohtaja