Mun ihminen tuo jokaisen nuoren elämään itse valitun aikuisen

Äitiyspakkaus antaa kaikille Suomessa syntyville lapsille tasa-arvoiset lähtökohdat elämään. Mitä jos olisi olemassa innovaatio, joka asettaisi myös kaikki nuoret samalle viivalle?

Tähän pyrkii Vuosisadan rakentajien Mun ihminen -tiimi. Mun ihminen on puhelinsovellus, jonka kautta jokainen lapsi tai nuori saa elämäänsä yhden aikuisen, oman ihmisen. Perinteisistä kummeista poiketen nuori ja Mun ihminen valitsevat itse toinen toisensa. Mun ihminen on läsnä nuoren elämässä, kun nuori sitä tarvitsee.

”Vaikeina aikoina se, että on edes yksi ihminen, joka arvostaa sinua ja myös näyttää sen, voi olla todella ratkaiseva asia”, sanoo Mun ihminen -tiimin jäsen Anna Moilanen.

Oma syntymäkupla voi rajoittaa nuoren mahdollisuuksia löytää oma polkunsa ja sitä tukevat ihmiset. Mun ihminen poistaa näitä rajoituksia. Jos omasta ihmisestä tulee kaikkien nuorten ja lasten elämään luonnollisesti kuuluva asia, ei häneltä avun pyytäminen tarkoita epäonnistumista.

Nuoren ja hänen ihmisensä suhde voi olla parhaimmillaan koko elämän mittainen, ja aikuinen voi auttaa nuorta löytämään ja edistämään kiinnostuksen kohteitaan. Ajan myötä nuoren profiili kasvaa. Siihen tulee mukaan pysyvän oman ihmisen lisäksi muita, vaikkapa harrastustoimintaan tai työelämään liittyviä yhteyksiä.

”Jos nuori haluaa olla astronautti, mutta aikuisen oma osaaminen on muulta alalta, hän voi ottaa yhteyden sovelluksen kautta vaikka NASAan”, Moilanen sanoo. 

Yhteys:

Anna Moilanen
anna@openflower.fi

Tiimi:

Tiina Kaakkunen, bränditerapeutti, KindMind
Anna Moilanen, yrittäjä, Open Flower
Anne Rusanen, perustaja, HEI Schools
Niklas Lilja, Director of Creative Innovation, Enso Collaboration