Oppimisen taitajat tuo tukea oppimisvaikeuksiin kaikkien saataville

Lukihäiriö, vaikeudet matematiikassa ja muut oppimisvaikeudet vaikuttavat jopa joka kymmenennen suomalaisen elämään. Opiskelun ja työnteon haasteiden lisäksi ne tuovat mukanaan usein masennusta ja muita mielenterveyden ongelmia. Siitä huolimatta apua oppimisvaikeuksiin ei  saa kaikkialla Suomessa, eikä Kela korvaa esimerkiksi neuropsykologista kuntoutusta.

Vuosisadan rakentajien Oppimisen taitajat -tiimi kehittää ilmaisen verkkovalmennuksen oppimisvaikeuksien voittamiseksi. Valmennuksessa harjoitetaan opiskelu- ja työskentelytaitoja, mutta kiinnitetään huomiota myös omien vahvuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä arjen ja elämänhallinnan taitoihin.

”Harjoittelusta halutaan tehdään innostavaa ja kiinnostavaa, ei koulumaista puurtamista”, Oppimisen taitajat -tiimin jäsen ja neuropsykologian erikoispsykologi Johanna Nukari kertoo.

Verkkovalmennuksen etuna on, että myös alihuomioidut ryhmät, kuten nuoret, aikuiset ja kaukana palveluista asuvat voivat käyttää palvelua. Tiimin jäsenillä on erittäin laaja kokemus työstä oppimisvaikeuksista kärsivien kanssa. Nyt he aikovat tiivistää kasvotusten tehdyn työn verkkovalmennukseen ja tavoittaa vielä isomman joukon ihmisiä.

Oppimisen taitajat toivoo, että verkkovalmennus tunnettaisiin tulevaisuudessa hyvin, ja kaikki oppimisvaikeuksista kärsivät osaisivat hakeutua sen pariin, jos kokevat kaipaavansa tukea.

”Tuen saaminen voi olla useammankin nuoren kohdalla se ratkaiseva tekijä, joka kääntää elämän hyvään suuntaan”, Nukari sanoo.

Yhteys:

Johanna.Nukari@kuntoutussaatio.fi

Tiimi:

Mila Gustavsson-Lilius, PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi, erikoistutkija, Kuntoutussäätiö
Johanna Korkeamäki, VTM, HuK, tutkija, Kuntoutussäätiö
Johanna Nukari, PsL, neuropsykologian erikoispsykologi, Kuntoutussäätiö
Erja Poutiainen, FT, johtava tutkija, Kuntoutussäätiö
Johanna Stenberg, PsM, psykologitutkija, Kuntoutussäätiö
Reetta Lappalainen, kokemusasiantuntija
Leena Tuuttila, VTM, sosiaalipsykologi, Nyyti ry:n kehittämiskoordinaattori
Nina Vuorio, FM, erityisopettaja, tietokirjailija, työnohjaaja